Fysiotherapiepraktijk Van der Kamp & Lolkema verzorgt speciale beweeg- programma’s bij de zorgprogramma’s COPD, Diabetes en Hart- en vaatziekten.

In een beweegprogramma

Wat houdt een beweegprogramma in?

Beweegprogramma COPD
Juist voor COPD-patiënten is bewegen en fysieke training heel belangrijk. Hoofddoel van dit programma is het verbeteren van het inspanningsvermogen van hart en longen. Duur- en krachttraining maakt de spieren sterker en verbetert de kwaliteit van leven. Binnen de krachttraining ligt de nadruk op de grote spiergroepen (bovenbenen, schouders, armen).

U traint 26 weken, 1 keer per week 1 uur op matige intensiteit.

Beweegprogramma Hart- en vaatziekten
Te weinig bewegen, verhoogde bloeddruk, cholesterol, overgewicht, roken en ongezonde voedingsgewoonten: het zijn belangrijke risicofactoren. U kunt daar zelf iets aan doen. Het beweegprogramma helpt u daarbij, met fysieke training en persoonlijke begeleiding door uw fysiotherapeut.

De training bestaat uit cardio fitness ( ets- en roei- ergometer, crosstrainer en loopband) en krachttraining. De training heeft een gunstig e ect op het uitvoeren van uw dagelijkse bezigheden.

U traint 26 weken, 1 keer per week 1 uur op matige intensiteit.

Beweegprogramma Diabetes
Een afwijkende suikerspiegel, te weinig bewegen, overgewicht, ongezonde en onregelmatige voedings- gewoonten zijn bekende risicofactoren bij diabetes 2. U kunt daar zelf iets aan doen. Het beweegprogramma helpt u daarbij, met fysieke training en persoonlijke begeleiding door uw fysiotherapeut.

De training bestaat uit cardio tness ( ets- en roei- ergometer, crosstrainer en loopband) en krachttraining. De training heeft een gunstig e ect op het uitvoeren van uw dagelijkse bezigheden.

U traint 26 weken, 1 keer per week 1 uur op matige intensiteit.

Wandel Challenge Putten
Gezondheidscentrum Da Costa organiseert elk jaar de Wandel Challenge Putten in samenwerking met de Bas van de Goor Foundation. In een half jaar traint u om gedurende een week (meestal begin september) 6 dagen achtereen 10 kilometer per dag te kunnen wandelen.

De ervaringen tot nu toe laten zien dat deelnemers aan de challenge:

Kosten
Informeer bij uw zorgverzekeraar of het beweeg- programma vergoed wordt. Aan de vrije training zijn kosten verbonden.

Heeft u hierover vragen? Neem dan contact op met Fysiotherapiepraktijk Van de Kamp & Lolkema.