Skip to content

Ergotherapiepraktijk Veluwe

Ergotherapie Praktijk Veluwe biedt vanuit Gezondheidscentrum Da Costa haar diensten aan. Voor ergotherapie, handtherapie en kinderergotherapie bent u bij ons aan het juiste adres. Wanneer u een ergotherapeut nodig heeft, vindt de behandeling in de meeste gevallen thuis plaats. Denk hierbij aan begeleiding bij het vinden van de balans tussen belasting en belastbaarheid, zoals na doormaken van long-covid of een operatie. Of het inzetten van steunkoushulpmiddelen, zodat de thuiszorg niet meer nodig is voor het aan- en uittrekken van de kousen. Tevens kunt u ons ook inschakelen na diagnoses als Ziekte van Parkinson, Dementie of andere neurologische aandoeningen. Ook begeleiden wij bij de aanvraag van voorzieningen bij de WMO.  Kortom, wanneer er een probleem is binnen de uitvoering van het dagelijks leven kunt u een ergotherapeut inschakelen om samen tot een adequate oplossing te komen in uw situatie. 

 

Ook bij kinderergotherapie vindt de behandeling veelal in de eigen omgeving van het kind plaats. Onze kinderergotherapeut heeft veel ervaring in het inzetten van de therapie in de thuissituatie. Juist daar waar gespeeld en geleefd wordt, de interventie en training van de ergotherapie beter ingepast kan worden. 

 

Vanuit het gezondheidscentrum bieden wij handtherapie aan. Op vrijdagochtend is de handtherapeut aanwezig in de huisartsenpraktijk van Vermaas & Bettman. Handtherapie is er op gericht om de handfunctie weer te verbeteren.

De handtherapeut verzorgt het revalidatieproces na een operatie, maar kan ook conservatief behandelen. Het gezamenlijk doel zal altijd zijn dat u uw hand weer beter kunt inzetten tijdens uw dagelijks leven. De behandelmogelijkheden zijn divers en worden afgestemd op uw klachten. We doen het samen! Belangrijk is daarbij dat ook u hier hard voor moet werken, wil de behandeling slagen.

 

 

Een verwijzing van de huisarts is niet verplicht. Ergotherapie zit in de Basisverzekering, uw eigen risico telt mee bij behandeling. U heeft recht op 10 uur Ergotherapie vanuit de basisverzekering. Ook vanuit de aanvullende verzekering is het mogelijk dat er extra uren Ergotherapie zijn opgenomen. 


Openingstijden:
Maandag tot en met vrijdag: 8:30-17:00 uur
Vrijdagochtend aanwezig in Da Costa

Meer informatie over Ergotherapiepraktijk Veluwe?